Din 5 decembrie 2016 se schiază în Poiana Braşov

Home  /  Noutati  /  Current Page
×Details

Drumul RosuÎncepând de joi, 08.12, braşovenii şi turiştii pot schia pe domeniul schiabil al municipiului Brașov.

Starea pârtiilor este foarte bună, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 80-100 de cm la vârf și 50-60 de cm la bază, cea mai mare parte fiind zăpadă artificială, pentru care s-au utilizat aproximativ 80.000 de m.c. de apă din lacul artificial situat pe platoul Ruia. De joi se va putea schia pe următoarele pârtii:
Lupului, partea superioară, Kantzel, Sulinar și Drumul Roșu, până la bază, Bradului și Stadionului. Deocamdată rămân închise pârtiile Ruia, Subteleferic-zona inferioară și Lupului-zona inferioară. În funcţie de condiţiile meteo, se va continua înzăpezirea artificială în partea inferioară a masivului
” a declarat administratorul public Miklos Gantz.

Sistemul de înzăpezire cu lăncii funcţionează la temperaturi de -4°C, iar tunurile la -2°C.

dr-rosu-bazaPentru înzăpezirea domeniului schiabil s-au utilizat 24 de tunuri și 120 de lăncii, care au produs aproximativ 200.000 de m.c. de zăpadă artificială. În perioada următoare se vor mai adăuga încă 5 tunuri pentru îmbunătățirea sistemului de înzăpezire artificială.

Pentru amenajarea pârtiilor s-au folosit 4 ratrak-uri.

Tot de joi vor fi puse în funcțiune și instalațiile pe cablu dedicate sezonului de iarnă: telegondola, telescaun Ruia și teleschiurile Bradul și Stadionului.

(Primaria Brasov, 05 decembrie 2016)

+Gallery
  • lupului_partea-superioara
  • Drumul Rosu
  • dr-rosu-baza
  • lupului_partea-superioara
  • tarife_cablu_poiana_brasov_2016-2017
+Meta

Posted: 05/12/2016

Author:

Category: Noutati

Tags: ,

+Comments

Leave a Reply